Institutionen för geovetenskaper

Om oss

Forskningsprogrammet Naturresurser och hållbar utveckling, förkortat NRHU, bildades i början av 2014 och började registrera doktorander senare samma år. Programmet utgörs i huvudsak av tre forskningsgrupper: (1) forskargruppen Globala energisystem (GES), som har sitt ursprung vid Institutionen för Fysik och flyttade till Institutionen för Geovetenskaper år 2012, (2) forskargruppen Ekosystemtjänster, Fritidsfiske och Hållbar mat, som finns i Uppsala och på Campus Gotland i Visby, och (3) en forskningsgrupp som arbetar med hållbar sanering av förorenade kustområden. NRHU samverkar också med Uppsala Centrum för hållbar utveckling (CSD) och programmet bidrar till Zennströms gästprofessur i klimatledarskap.

För tillfället består NRHU av fem tillsvidareanställda och ett antal forskare och doktorander, varav ett par är industridoktorander som finansieras av industrin och/eller myndigheter.

Naturresurser och Hållbar utveckling

Programansvarig professor: Ian Snowball, ian.snowball@geo.uu.se, 018- 471 3657
Studierektor: Sebastian Willman, sebastian.willman@geo.uu.se, 018- 471 2742

Forskarutbildningsansvarig: Patrik Rönnbäck, patrik.ronnback@geo.uu.se, 018- 471 8375