Delegation från UU till klimatkonferensen i Bonn

2017-11-06

Bildtext

Klimatmötet detta år ordnas av Fijiöarna, men hålls i Bonn (Tyskland). CSD/CEMUS vid Institutionen för geovetenskaper sänder en delegation bestående av 17 deltagare från sju länder som representerar allt från studenter på kandidatnivå till professorer.

Med start den 6e november och två veckor framåt samlar COP23 regeringar, organisationer från civilsamhället och näringsliv, för att diskutera hur vi går vidare ifrån Parisavtalet 2015. Delagationen från Uppsala universitet deltar som en så kallad "observer organisation".

Värt att nämna är att det inför detta möte släpptes färska siffror på CO2-halten i vår atmosfär i en rapport från World Meteorological Organization, som visade på en mycket snabbare ökning än beräknat. Så höga CO2-nivåer som idag har vi inte haft på mer än tre miljoner år, och då stod havsytan 20 meter högre än idag.

Read more at: http://www.web.cemus.se/uucop23/

Uppsala universitet har skickat delagationer till klimatkonferenserna sedan 2015, på initiativ av professor Doreen Stabinsky. Sedan dess har studenter drivit organisationen Uppsala University Climate Change Platform som ser till att universitetet har en närvaro på de årliga klimatkonferenserna.


Nyhetsarkiv 2018

Senast uppdaterad: 2023-04-24