Donation till institutionen för geovetenskaper

2019-12-12

Ett brittiskt ingenjörsföretag har donerat tio licenser för Move-programvara till Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala Universitet. Mjukvaran används för att visualisera och analysera tredimensionell geologisk data och tillämpas både inom forsknings- och undervisningsaktiviteter.

Petroleum Experts, ett brittiskt ingenjörsföretag, har donerat tio licenser för Move-programvara inklusive Petex Network Licensing Manager (HARDLOCK) av ett värde motsvarande £1 525 562 till Institutionen för geovetenskaper vid Uppsala Universitet. Mjukvaran används för att visualisera och analysera tredimensionell geologisk data och tillämpas både inom forsknings- och undervisningsaktiviteter.

"I vår forskning använder vi Move för att producera tredimensionella rekonstruktioner av magakamrar. Tredimensionell strukturell modellering är en banbrytande metod som hjälper oss att förstå vad som händer inom vulkaner."

Säger Steffi Burchardt, docent och docent i strukturgeologi vid Institutionen för geovetenskaper.

Move-mjukvaran används också i undervisningen i Geoscience Masters-programmet för att förbereda studenter för arbete i branschen och i akademin.

"Företag använder 3D-modellering mycket för att visualisera och tolka sina data. Våra studenter gillar att lära sig tekniker som är relevanta för potentiella arbetsgivare. Dessutom bidrar 3D-modellerna till att lära sig och förstå komplexa geologiska strukturer. Vi är tacksamma till Petroleum Experts Ltd (Petex) för donationen av programvaran och HARDLOCK Licensing Manager. Mjukvara, som den från Petroleum Experts, hjälper till att hålla en hög utbildningsstandard och förbereda studenter för arbetsmarknaden. ”

Nyhetsarkiv 2019

Senast uppdaterad: 2023-04-24