Smart Exploration får pris av The Society of Exploration Geophysicists

2020-04-27

Smart Exploration som koordineras vid Institutionen för geovetenskaper, är ett projekt som testar och utvecklar miljövänliga och kostnadseffektiva tekniker och undersökningsmetoder för geofysisk prospektering The Society of Exploration Geophysicists uppmärksammar nu projektet med ett pris, en “Distinguished Achievement Award”.

Utmärkelsen tilldelas med motivering att projektet inte bara har gjort tekniska landvinningar utan även lyckats med kommunicera till allmänheten vilken betydelse geofysik har att spela när det gäller att upptäcka och utvinna naturresurser på ett miljövänligt sätt.

Alireza Malehmir. Porträtt.
Alireza Malehmir, professor i geofysik vid Institutionen för geovetenskaper och projektkoordinator för Smart Exploration. 

- Smart Exploration som är ett fantastiskt projekt som fokuserar både på både forskning och innovation inom geofysik. Vi är mycket stolta och glada att det arbete vi gör nu har fått ett erkännande att det vi gör är viktigt, inte bara inom EU utan även på andra håll, berättar Alireza Malehmir, professor i geofysik och projektkoordinator.

Se en video med Alireza Mahemir här. 

Nyheter från institutionen för geovetenskaper

Senast uppdaterad: 2022-09-30