Giuliano Di Baldassarre belönas för sin forskning inom om naturkatastrofer.

2020-10-21

Giuliano Di Baldassarre får Plinius medalj av European Geosciences Union (EGU). Priset uppmärksammar tvärvetenskaplig forskning inom ämnesområdet naturkatastrofer.

Översvämning
Giuliano Di Baldassarre har fått pris för sin forskning inom naturkatastrofer, som till exempel torka och översvämningar. 

Giuliano Di Baldassarre, professor i hydrologi och föreståndare för Centrum för naturkatastroflära, (CNDS) har tilldelats Plinius medalj av European Geosciences Union (EGU). Giuliano har blivit dubbelt belönad inom loppet av några veckor; i slutet av september fick han pris av The American Geophysical Union.

Två priser inom loppet av två veckor. Hur känns det att bli så uppskattad?
- Det är verkligen roligt och givande att få uppmärksamhet från de två största organisationerna inom geovetenskaplig forskning (American Geophysical Union och European Geosciences Union). Det är en bekräftelse på det hårda arbete som har utförts under loppet av flera år.

Vad innebär det att få ett pris?
- Det gör att vi  och vår forskning blir mer synliga internationellt; både vår forskargrupp och institutionen för geovetenskaper som helhet och Centrum för naturkatastrofslära (CNDS).

Betyder det något för den framtida forskningen? 
- Att få pris ger mig en extra energikick i mitt dagliga forskningsarbete. Internationella priser kan också hjälpa till så att vi kan utveckla forskningen av samspelet mellan naturkatastrofer och det mänskliga samhället, till exempel vid torka och översvämningar.                          

Läs hela nyheten på engelska. 
Läs tillkännagivandet på EGU:s webb
Centrum för naturkatastroflära.

Nyheter från institutionen för geovetenskaper

Senast uppdaterad: 2022-09-30