Lars Holmer blir ny studierektor för forskarutbildningen

2020-12-16

Lars Holmer, professor i historisk geologi och paleontologi blir studierektor för forskarutbildningen.

Lars Holmer
Lars Holmer, professor i historisk geologi och paleontologi blir studierektor för forskarutbildningen.

Under fler år har Ólafur Gudmundsson varit studierektor för forskarutbildningen. Vid årsskiftet tar Lars Holmer, professor i historisk geologi och paleontologi, över positionen.

Vad lockade dig att bli studierektor för forskarutbildningen?

- Forskarutbildningen är ju en central och oerhört viktig del av institutionen och efter att ha jobbat som handledare för doktorander under snart 30 år ska det bli spännande att se forskarutbildningen ur ett annat perspektiv.

Hur många procent arbetar du i den rollen?

- 20% av heltid - men nu i början av nästa år kommer jag först att jobba tillsammans med den tidigare studierektorn Ólafur Gudmundsson som ju redan startat arbetet med att ta fram underlag för den viktiga kommande stora utvärderingen av institutionens forskarutbildning under våren 2021.

Vad ser du mest fram emot?

- Att få hjälpa till med att förbättra strukturerna och förutsättningarna för institutionens forskarutbildning och även jobba med den kommande utvärderingen av forskarutbildning inom geovetenskaper kommer att vara intressant. Jag har under tidigare år deltagit i liknande utländska och svenska utvärderingar men då “suttit på andra sidan bordet”.

Vad har du för tips till den som funderar på att börja på forskarutbildningen?

- Det viktigaste tror jag är att hitta “sitt ämne” som man verkligen brinner för. Åren som doktorand ser jag och många andra tillbaka på som en fantastisk tid då man verkligen helhjärtat kan dyka in i ett intressant forskningsämne.

Vi tackar Ólafur Gudmundsson och välkomnar Lars Holmer!

Nyheter från institutionen för geovetenskaper

Senast uppdaterad: 2022-09-30