Årets alumn, Jenny Larsson från civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik

2021-09-03

Jenny Larsson, årets alumn 2021.
Jenny Larsson är VD för Hitachi ABB Power Grids i Sverige och har en civilingenjörsexamen i miljö- och vattenteknik från Uppsala universitet. Hon har haft flera ledande positioner under sin karriär. I sina olika befattningar har hon drivit jämställdhets- och mångfaldsfrågor och aktivt arbetat för att få in fler kvinnor på ledande positioner. Den 5 oktober kommer Jenny Larsson till Uppsala och håller en föreläsning med titeln Ett ekosystem av teknologi och människor - för hållbara framsteg. Två dagar senare, den 7 oktober, tar hon emot utmärkelsen vid en ceremoni i universitetshuset.

Utmärkelsen Årets alumn 2021 tilldelas Jenny Larsson som har en civilingenjörsexamen i miljö- och vattenteknik från Uppsala universitet.

I motiveringen står att "hon är en förträfflig förebild för universitetets studenter med sin karriärväg, sitt miljöintresse, gedigna ledarskap och engagemang."

Roger Herbert, universitetslektor i hydrologi
Det här är roligt både för oss som institution eftersom det är vi som tillsammans med SLU som ger utbildningen och Roger Herbert, programansvarig är extra glad. 

- Det var jättekul att få beskedet att en alumn från civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik tilldelades utmärkelsen som Årets alumn 2021 av Uppsala universitet. Det är inte bara ett fint erkännande av Jenny Larssons karriär och ledarskap men även ett erkännande av utbildningen som banade vägen för en framgångsrik företagsledare. Studenter som går civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik lär sig att använda och utveckla teknik för att lösa dagens och morgondagens utmaningar kring vatten och miljö. Det finns ett fokus på en ökad resurshushållning genom att använda nya synsätt och finna innovativa tekniska lösningar för ett hållbart samhälle. Civilingenjörer inom miljö- och vattenteknikområdet är efterfrågade på arbetsmarknaden och under de senaste åren har många av våra civilingenjörer påbörjat sina karriärer som konsulter inom miljöbranschen.

Tidigare i veckan påbörjade 65 studenter sin femåriga utbildning i miljö- och vattenteknik. Jag tycker att Jenny Larsson blir en utmärkt förebild för dessa blivande ingenjörer, säger Roger Herbert, programansvarig för civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik. 

Föreläsning 5 oktober 18:30

Ni är välkomna till föreläsningen med Årets alumn 2021, Jenny Larsson, med titeln Ett ekosystem av teknologi och människor - för hållbara framsteg. Föreläsningen ges 5 oktober 2021 och direktsänds på denna webbsida med start klockan 18.30:
https://www.uu.se/stod-uu/alumnnatverket/arets-alumn/

Läs en intervju med Jenny Larsson här.

Läs mer om civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik. 

Nyheter från institutionen för geovetenskaper

Senast uppdaterad: 2022-09-30