Kunskap om planeten du bor på

Hos oss får du kunskap om jordens och livets utveckling. Lär dig mer om hur vår planet fungerar.
Läs en fristående kurs, ett program, gå en sommarkurs eller läs på distans.
Här hittar du alla våra utbildningar.
Inspiration för dig som vill veta mer om planeten jorden.

Fyra personer i hjälm klättrar och utför mätningar på ett stenblock. Foto.

Forskarutbildning

Enligt internationella utvärderingar har Uppsala universitet bland Europas mest heltäckande forskning inom geovetenskap. Dess unika bredd inom utbildning och forskning och omfattande globala fältarbete bidrar till kunskap om vår planets egenskaper, system och utveckling.

Bli doktorand på Geo

CEMUS

Vid CEMUS, Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, har du möjligheten till att studera en mängd olika kurser inom ämnena miljö, utveckling och hållbarhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig och strävar efter att komplettera andra kurser vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Kurserna är uppbyggda genom ett nära samarbete mellan studenter, lärare, forskare, universitetsadministratörer och samhällsaktörer.

Ett antal personer i profil i en föreläsningssal. Foto.

Utlandsstudier och MFS

Vid institutionen för geovetenskaper har du möjlighet att göra en del av din utbildning utomlands. Genom att studera eller praktisera i ett annat land har du stora möjligheter att förbättra dina språkkunskaper, öka din kulturella förståelse och få en värdefull merit till arbetsmarknaden. Utlandsstudier ger en unik erfarenhet och är för många studenter en av de bästa upplevelserna under hela studietiden.

Ett antal färgglada höghus framför ett snötäckt berg. Foto.
Senast uppdaterad: 2021-01-26