Program och kurser

Du kan läsa ett färdigt program eller skapa din egen utbildning genom att kombinera olika fristående kurser. Ta reda på vad som krävs för att kurserna ska kunna leda till en examen.Fristående kurser och program på grundnivå kräver tidigare studier på gymnasiet. Fristående kurser och program på avancerad nivå kräver genomgången utbildning på grundnivå. 

Grundnivå

Avancerad nivå

Erasmus Mundus Joint Master Degree
Masterprogram på engelska som ges i form av samarbete mellan olika universitet inom Europa. Ansök direkt på respektive webbplats.

Fristående kurser ges inom följande ämnen:

Planeten jorden

Planeten jorden är ett kurspaket som ger en introduktion till geovetenskap och handlar om jordens och livets utveckling från den absoluta begynnelsen för 4 600 miljoner år sedan och förklarar de processer inom jorden och på jordytan som påverkar och formar vår livsmiljö: bergskedjebildning, vulkanism och jordskalv, klimat och klimatförändringar, vattnets kretslopp, landskapets utveckling, nedisningarna.

Informationsposter för kurspaketet "Planeten jorden". Affisch.

CEMUS

Vid CEMUS, Centrum för miljö- och utvecklingsstudier, har du möjligheten till att studera en mängd olika kurser inom ämnena miljö, utveckling och hållbarhet. Utbildningen är tvärvetenskaplig och strävar efter att komplettera andra kurser vid Uppsala universitet och Sveriges lantbruksuniversitet. Kurserna är uppbyggda genom ett nära samarbete mellan studenter, lärare, forskare, universitetsadministratörer och samhällsaktörer.

Omslag till information om Cemus utbildningar. Foto.

SINReM - Ny inriktning på Masterprogrammet i geovetenskap

Hösten 2017 startade en ny inriktning på Masterprogrammet i geovetenskap. Den nya inriktningen heter SINReM - Sustainable and Innovative Natural Resource Management, och ges i samarbete med Freiburg Bergakademie och Universitetet i Ghent. 

Läs mer här: www.SINReM.eu

Ansök här

Logotyper för samarbetspartners. Logotyp.

Distansstudier

Olika tekniska möjligheter att kommunicera och söka information gör det möjligt att läsa på distans - ett sätt att studera som blir allt vanligare. Vi vill att du skall känna dig som Uppsalastudent även om du inte fysiskt befinner dig i Uppsala eller i Visby, och hoppas att du ska trivas i din "egen" studiemiljö.