Möt några av våra geostudenter

Nu förstår jag världen på ett helt annat sätt

Linn Barreby
Det jag hade förväntat mig var att få lära mig hur jorden fungerar, om jordens processer, få åka iväg på fältarbeten och träffa intressanta människor, och allt det har jag fått!

Linn Barreby från Åsele om utbildningen: "Jag kände direkt att det var en otroligt välkomnande och mysig miljö här". Linn halkade in på utbildningen efter att ha läst en fristånde kurs och kände då att geovetenskap var rätt val för henne. "Det finns så många roliga ämnen inom programmet, som hydrologi, kvartärgeologi, oceanografi, metrologi, landskapsutveckling."
Läs intervjun med Linn Barreby. 

Exkursionerna är klart roligast 

Eira Dougherty
Eira Dougherty läser geovetenskap och tävlar också  i speedski på elitnivå. ”Jag har tävlat i några år nu och har bl.a. ett JVM-brons, ett flertal FIS-vinster och två SM-guld. Mitt personbästa på 178,838 km/h.”

Exkursionerna är klart roligast. Att få vara ute i fält och titta på de saker som vi lärt oss om i teorin är väldigt roligt, plus att man förstår mycket mer när man får testa på det själv. "
Läs intervjun med Eira Dougherty.

Jag drömmer om att utforska geologin på andra planeter

Scott Green
Scott Green, född i England, studerar geovetenskap för att förstå planeten vi bor på. 

Det bästa med utbildningen är de praktiska  momenten ute i fält, de är både väldigt givande och roliga". Mitt mål med utbildningen är att få kompetens nog för att forska här i Uppsala och bidra till förståelsen av vår planet.
Läs intervjun med Scott Green, andraårsstudent.

Jag ville studera något som handlade om miljön, klimatet och jorden.

Sabine Rousku
Det började med att jag läste en fristående kurs som heter Planeten jorden. Den innehöll allt man kunde önska sig om vår planet, precis som ur en naturdokumentär med David Attenborough. 

Jag älskar att vi får arbeta praktiskt. Det började med att jag läste en fristående kurs och sen föll jag pladask och ville gå hela utbildningen".
Läs intervjun med Sabine Rousku, masterstudent.

Hela samhället bygger ju på geovetenskap

Josefin Kynde

Hela samhället bygger ju på geovetenskap. "Jag valde geovetenskap eftersom det finns en så stark koppling till miljö och hållbar utveckling."
Läs intervjun med Josefin Kynde Hämberg. 

Geocacharen som blev geovetare

Colin Anderson
Allt startade i samband med en hobby som Colin har som heter geocaching.
"Det är ungefär som orientering fast med GPS, och det finns inslag av geologi i den. I början var det bara en hobby, men sen så fick jag upp ögonen för att man kunde studera det också, och det ville jag ju naturligtvis!

När Colin upptäckte att han kunde börja på geovetarprogrammet direkt utan att behöva gå ett tekniskt basår sökte han och kom in. 
"Jag kollade också runt och märkte att arbetsmarknaden såg bra ut. Geovetarprogrammet är både roligt och allmänbildande; det handlar om hur jorden är uppbyggd, om klimatförändringar, naturtillgångar, naturgeografi; läran om hur landskapen utvecklas och förändras, hydrologi och mycket mer." 
Läs intervjun med Colin Andersson.

Senast uppdaterad: 2021-01-19